科技信息快递

2017年

  1. 2024年
  2. 2023年
  3. 2022年
  4. 2021年
  5. 2020年
  6. 2019年
  7. 2018年
  8. 2017年
  9. 2016年
  10. 2015年
  11. 2014年

第二期

  1. 第一期
  2. 第二期
  3. 第三期
  4. 第四期
  5. 第五期
  6. 第六期
  7. 第七期
  8. 第八期
  9. 第九期
  10. 第十期
  11. 第十一期

原汁原味-声音

首页 > 《科技信息快递》 >2017年>第二期>原汁原味-声音
“这是我们首次观测到19米波高的海浪。这是一个惊人的记录,凸显气象和海洋观测及预报对确保全球海运业的安全,以及对保障繁忙海运航线上船员和旅客生命安全的重要性。 发布日期 :2024-04-07  
    "This is the first time we have ever measured a wave of 19 meters. It is a remarkable record. It highlights the importance of meteorological and ocean observations and forecasts to ensure the safety of the global maritime industry and to protect the lives of crew and passengers on busy shipping lanes. We need high quality and extensive ocean records to help in our understanding of weather/ocean interactions. Despite the huge strides in satellite technology, the sustained observations and data records from moored and drifting buoys and ships still play a major role in this respect.”

 

    “这是我们首次观测到19米波高的海浪。这是一个惊人的记录,凸显气象和海洋观测及预报对确保全球海运业的安全,以及对保障繁忙海运航线上船员和旅客生命安全的重要性。我们需要高质量和广阔海洋上的记录来帮助我们认识天气和海洋间相互作用。尽管卫星技术有了巨大进步,来自系留和浮标站和船舶的可持续观测和数据记录依然在这方面起主要作用。” 
     ——2016年12月,世界气象组织宣布,确认2013年2月4日在北大西洋海域一个自动浮标记录下的19米高的海浪为新的世界纪录。记录下新世界纪录的浮标隶属于英国气象局的海洋自动气象站网,而浪高的前一18.275的世界纪录,是2007年12月8日也是在大西洋海洋观测到的。针对新的世界纪录,世界气象组织助理秘书长张文建博士发表了上述看法。