科技信息快递

2021年

  1. 2021年
  2. 2020年
  3. 2019年
  4. 2018年
  5. 2017年
  6. 2016年
  7. 2015年
  8. 2014年

第二期

  1. 第一期
  2. 第二期

原汁原味声音

首页 > 《科技信息快递》 >2021年>第二期>原汁原味声音
原汁原味-声音 发布日期 :2021-07-21  

  Forecasts are for today, observations are forever.

  “预报是为了今天,观测是为了永远。”
  ——美国各地成千上万的业余气象学家帮助美国国家气象局(NWS)跟踪天气,他们每天向 NWS 上报观测到的温度和降水量。NOAA 科学家利用志愿合作观测者和地面自动观测系统收集的每日温度和降水观测数据,开发了 30 年的平均天气和气候数据,即“气候标准值”。NWS 局长路易·乌切列尼向观测员们表示感谢,指出这项工作是维持气候记录的关键。
----------------------------------------------------
  Space technology is essential for our everyday life and security. This is equally important for all of us. The Space Regulation Europe will enable modernisation of our flagship programmes and access to develop new European space activities. Together, we can accelerate and transform our space policy.
  “空间技术对日常生活和安全至关重要。这对我们所有人都同样重要。《欧洲空间条例》将使我们的旗舰项目实现现代化,并使我们有机会发展新的欧洲空间计划。通过共同努力,我们可以加快和转变我们的空间政策。”
  ——欧盟委员会对通过《欧洲空间条例》表示欢迎,欧盟委员会执行副主席 Margrethe Vestager 如是说。空间计划获得了有史以来最大的预算,达 148.8 亿欧元,将确保现有的三个旗舰计划——伽利略计划、哥白尼计划和 EGNOS 计划的连续性。
----------------------------------------------------
  Raytheon brings proven expertise in scientific leadership, software engineering, software infrastructure, and delivery of support services to government, academia, and industry who will collaborate within the EPIC framework.
  “雷神公司在科学领导、软件工程、软件基础设施以及为 EPIC 框架内进行合作的政府、学术界和工业界提供支持服务方面提供了成熟的专业知识。”
  ——NOAA 日前宣布,已选择雷神情报与航天公司(Raytheon Intelligence and Space)来设计和开发地球预测创新中心(EPIC)。该虚拟中心将促进外部研究人员为 NOAA 模式开发做出贡献。NOAA 在宣布这一消息时作出上述表示。雷神公司目前还与 NOAA 就两项独立计划进行合作,包括云计算和未来气象卫星设计。
----------------------------------------------------
  The acquisition of StormGeo will be a strong addition to our toolbox of solutions that help our customers address the decarbonization challenge in the industry. Furthermore, StormGeo fits excellently to our digital acceleration ambition, and we will use their digital and customer experience to level up our offerings and to get deeper experience in the digital space.
  “收购 StormGeo 将是对我们解决方案的有力补充,帮助我们的客户解决行业中的脱碳化挑战。此外,StormGeo 公司非常适合我们的加速数字化雄心,我们将利用他们的数字和客户经验来提升产品,并在数字领域获得更深层次的体验。”
  ——全球热交换、离心分离和流体处理技术的领导者阿法拉伐(Alfa Laval)公司近日宣布收购天气智能软件和决策支持服务商 StormGeo。StormGeo 为全球多个行业的 2200 多家客户提供天气服务,包括航运、能源、医疗、酒店、保险和零售等。阿法拉伐 CEO Tom Erixon对此次收购作出了如上表述。
  The free and unrestricted exchange of observational data from all parts of the world and of other data products among all WMO Members must be updated and strengthened to accommodate this growing demand. As the responsibilities of the national meteorological and hydrological services (NMHSs) continue to expand, a growing list of application areas beyond the traditional weather, climate and water activities need to be supported by WMO observing, data exchange and modelling systems. WMO data policy must therefore evolve to accommodate areas such as atmospheric composition, oceans, cryosphere and space weather.
  “世界各地的观测数据和其他数据产品在 WMO 所有成员之间的免费和无限制的交换必须得到更新和加强,以适应日益增长的需求。随着国家气象和水文部门(NMHS)的职责不断扩大,除了传统的天气、气候和水活动外,越来越多的应用领域需要 WMO 观测、数据交换和模式系统的支持。因此,WMO 的数据政策必须不断发展,以适应大气成分、海洋、冰冻圈和空间天气等领域。”
  ——WMO 执行理事会批准了一项新的数据政策,以满足日益增长的自由交换观测数据的需求。新政策将帮助 WMO 加强并更好地维持对地球系统所有组成部分的监测和预测。WMO对此做出上述声明。
----------------------------------------------------

  I am thrilled to be back and am ready to hit the ground running. I am humbled to lead NOAA’s exceptional workforce on a mission so relevant to the daily lives of people across America and to the future health of our planet. And I will ensure that trust and scientific integrity will continue to be the foundation for all of our work.
  我很高兴能回来,并且准备好投入工作了。能够带领NOAA 的杰出工作人员开展与全美人民的日常生活和地球未来健康息息相关的任务,我深感荣幸。我将确保信任和科学诚信将继续成为我们所有工作的基础。
  ——理查德·W·斯平拉德(Richard W Spinrad)近日被美国参议院确认为第 11 任 NOAA局长。斯平拉德之前担任的 NOAA 职位包括首席科学家、研究助理署长、海洋服务和海岸带管理助理署长。在加入 NOAA 之前,他曾在美国海军任职,并在海洋研究和教育联盟担任研究和教育执行董事。
                                                         (以上栏目信息由李婧华编译整理)